Oglasi

Policija: Spriječen napad ISIL-a u Sjevernoj Makedoniji

Tamošnja policija akciju je sprovela nakon što je razmijenila operativne informacije sa 'partnerskom zemljom'.
Saopćeno da Ministarstvo unutrašnjih poslova Makedonije nastavlja sa sprovođenjem akcija, mjera i aktivnosti na osiguravanju građanaEPA

Ministarstvo unutrašnjih poslova Sjeverne Makedonije sprovelo je akciju kako bi spriječilo napad oružane grupe Islamska država Irak i Levant u toj zemlji.

Tamošnja policija akciju je sprovela nakon što je razmijenila operativne informacije sa "partnerskom zemljom" o planovima pripadnika te oružane grupe za napad.

Upozorenje SAD-a

"U cilju ometanja terorističkog napada i ostvarivanja preventivne funkcije, Ministarstvo unutrašnjih poslova izradilo je plan mjera i aktivnosti, osiguravajući adekvatne naloge za njihovo sprovođenje. Nakon primljenih naloga na više lokacija na teritoriji zemlje izvršena su pretraživanja, oduzimanjem predmeta i uređaja povezanih s mogućim napadom. Ministarstvo unutrašnjih poslova nastavlja sa sprovođenjem akcija, mjera i aktivnosti na osiguravanju građana", navodi se u saopćenju Ministarstva unutrašnjih poslova Sjeverne Makedonije, prenosi RTS.

Sjedinjene Američke Države ukazuju na pojačan rizik napada u toj balkanskoj državi.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.