Oglasi

Policija Slovenije: Nagli porast ilegalnih migranata

U julu je dostignut najviši mjesečni broj ilegalnih prijelaza granice nakon masovnog migrantskog vala 2015-2016.
Slovenski policajci su u susjedne države vratili 4.908 ilegalnih migranata, dok su te države u Sloveniju vratile 416 osoba koje su nezakonito prešle u njihovu državuEPA - Ilustracija

Broj nezakonitih prijelaza državne granice u Sloveniji u velikom je porastu ove godine, upozorila je u petak slovenska policija navodeći kako je najviše ilegalnih migranata i izbjeglica iz Pakistana, Alžira i Afganistana, prenosi agencija Hina.

Kako se navodi u redovnom mjesečnom izvještaju o stanju migracija, u julu je dostignut najviši mjesečni broj ilegalnih prijelaza granice nakon masovnog migrantskog vala 2015-2016 jer je privedeno 1.740 migranata, a u prvih sedam mjeseci ove godine bilo ih je 7.415.

Dodaje se kako je najviše privedenih migranata bilo  iz Pakistana, Alžira i Afganistana.

Međunarodna zaštita

Slovenski policajci su u susjedne države vratili 4.908 ilegalnih migranata, dok su te države u Sloveniju vratile 416 osoba koje su nezakonito prešle u njihovu državu, među kojima i 24 slovenska državljana, navodi policijski izvještaj o stanju ilegalnih migracija.

Kako se navodi, u Sloveniji je trenutno nastanjenih 346 tražitelja azila, dok je status međunarodne zaštite dobilo 680 osoba.

Najviše ih se nalazi u privatnom smještaju, navodi Hina.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.