Oglasi

POKS: Draži Mihailoviću dodijeljena ulica u Kragujevcu

Pokret napominje da je Kragujevac postao prvi veći srbijanski grad koji je dodijelio naziv jednoj ulici po Draži Mihailoviću.
U POKS-u smatraju da ovo nije samo rehabilitacija vođe Trećeg srpskog ustanka već i Jugoslovenske vojske u otadžbiniAl Jazeera

Pokret obnove kraljevine Srbije saopštio je danas da je na njihovu inicijativu jedna od kragujevačkih ulica dobila naziv Ðeneral Draža Mihailović, prenosi Tanjug.

"Kragujevačka Skupština je prihvatila inicijativu POKS i time je nakon sudske, izvršila i moralnu rehabilitaciju jedne od najznačajnijih istorijskih ličnosti Srbije", navodi se u saopštenju POKS-a.

Oni napominju da je Kragujevac postao prvi veći srbijanski grad koji je dodijelio naziv jednoj ulici po Mihailoviću i očekuju da to učine i drugi gradovi.

Preimenovane i druge ulice

Smatraju da ovo nije samo rehabilitacija vođe Trećeg srpskog ustanka već i Jugoslovenske vojske u otadžbini.

Prihvaćeni su i ostali prijedlozi POKS-a pa su ulice dobili i sveštenik Sava Banković, zatvorenik sa najdužim stažom u komunističkim zatvorima, zatim najbolji đak kragujevačke gimnazije Živomir Živa Kovanović, koga su komunisti nevinog strijeljali sa 16 godina, uz još 13 kragujevačkih đaka.

Također, ulicu je dobio i pilot Živica Mitrović koji je u aprilskom ratu sa kragujevačkog aerodroma odletio da brani Beograd i upisao se u knjigu junaka šestoaprilskog rata, navodi POKS.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.