Pokrenuta istraga protiv Gerarda Depardiea

Tužiteljica je objasnila da ju je glumac dva puta seksualno zlostavljao tokom proba za jednu pozorišnu predstavu (EPA)

Pariško tužiteljstvo pokrenulo je istragu o francuskom glumcu Gerardu Depardieu, zbog navodnog silovanja i seksualnih napada, nakon tužbe predane u ponedjeljak na jugu Francuske, doznaje se u četvrtak od sudskog izvora.

“Gerard Depardieu apsolutno osporava bilo kakav napad i silovanje”, reagirao je njegov advokat Herve Temime, prenosi agencija France Presse.

Tužba protiv glumca (69) predana je sudu u Aix-en-Provence, koji je pokrenuo istragu, ali ju je u srijedu prepustio pariškom tužiteljstvu, precizirao je taj sudski izvor.

“Žalim zbog javnog obilježja te procedure, koja nanosi veliku štetu Gerardu Depardieu, za čiju nedužnost sam uvjeren da će biti dokazana”, rekao je advokat Temime i pozvao na maksimalnu suzdržanost u poštivanju prava svih strana.

Glumio u 170 filmova

Prema listu Le Parisien, tužiteljica je dvadesetogodišnja glumica i plesačica.

Ona je objasnila da ju je glumac dva puta seksualno zlostavljao tokom proba za jednu pozorišnu predstavu 7. i 13. augusta u pariškom hotelu gdje živi Depardieu.

Jedan od najpopularnijih francuskih glumaca je u dosadašnjoj karijeri glumio u oko 170 filmova, a dobio je međunarodno priznaje 1990. godine, nakon glavne uloge u komediji na engleskom jeziku Zelena karta.

Izvor: Agencije