Oglasi

Pojačane snage KFOR-a na ulicama Mitrovice

U sjevernom dijelu grada, sa srpskom većinom, vijore se zastave Srbije, a u južnom dijelu, u kojem su Albanci većina, američke zastave.
U cijelom gradu vidljivo je pojačano prisustvo snaga sigurnostiAnadolija

Dok je u Skupštini Kosova u Prištini glasano za paket zakona o transfomaciji Kosovskih sigurnosnih snaga u Vojsku Kosova, u Mitrovici je pojačano prisustvo snaga KFOR-a, javlja Anadolija.

Snage KFOR-a su raspoređene na mostu na rijeci Ibar, koja dijeli grad Mitrovicu na sjeverni dio, u kojem su Srbi većina, i južni dio, u kojem su Albanci većinski narod.

Sjeverni dio Mitrovice je od petka jutros okićen zastavama Srbije, dok se u južnom dijelu vijore američke zastave.

U međuvremenu su studenti u sjevernom dijelu Mitrovice točno u 12.44 sati, simbolično prema Rezoluciji 1244 Vijeća sigurnosti Ujedinjenih naroda o Kosovu, ispred ureda UNMIK-a i EULEX-a na sjeveru Mitrovice izveli novi performans.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.