Podgorica dobila ‘Bulevar Srđana Aleksića’

Srđanov otac Rade: Srđan mi je danas vratio Podgoricu, koja mi je bliža i milija nego ikada do sada (Anadolija)

Srđan Aleksić iz Trebinja, koji je za vrijeme rata u Bosni i Hercegovini dao svoj život kako bi spasio komšiju Bošnjaka, u četvrtak je u Podgorici dobio bulevar.

Na otvaranju bulevara u čast Srđana Aleksića prisustvovao je i njegov otac Rade Aleksić, javlja Anadolija.

“Pitali su me nakon rata kako se osjećam, a ja sam rekao da sam imao jednu divnu zemlju, koju sam jako volio, pa onda došao rat, pa mi sve to neko uzeo – i Podgoricu i Nikšić, Zagreb, Split, Beograd, Novi Sad… Ali kako vrijeme prolazi Srđan, zahvaljujući vama, vraća mi sve ono što je nekad bilo izgubljeno”, rekao je Srđanov otac.

Rade Aleksić je rekao da mu je sin Srđan u četvrtak vratio i Podgoricu, koja mu je bliža i milija nego ikada do sada.

Položeno cvijeće

Forum Bošnjaka-Muslimana Crne Gore u saradnji s glavnim gradom Podgoricom odlučio je da imenovanje ulice po heroju iz Trebinja bude upravo 11. jula, kada se obilježava 18 godina od genocida nad Bošnjacima u Srebrenici.

Uoči svečanog otvaranja Bulevara Srđana Aleksića Forum Bošnjaka-Muslimana Crne Gore, članovi Bošnjačke partije (BP), Pozitivne Crne Gore (PCG), Liberalne partije (LP), članovi Vlade Crne Gore, kao i članovi Ambasade Turske u Crnoj Gori i ostali položili su cvijeće ispred spomen-obilježja svim žrtvama rata na prostoru bivše Jugoslavije.

Godine 1993, braneći komšiju Alena Glavovića, Bošnjaka, od četverice vojnika Vojske Republike Srpske (VRS), Srđan Aleksić je zadobio teške povrede od batina koje su mu nanijeli ti vojnici, a podlegao je nekoliko dana kasnije.

Izvor: Agencije