Oglasi

Podgorica bi mogla dobiti spomenik Titu

Crnogorska prijestolnica je ime po bivšem predsjedniku nekadašnje Jugoslavije nosila od 1946. do 1992. godine.
Antifašisti očekuju da saradnja s vlastima Podgorice bude na još višem nivouArhiva/EPA

Glavni grad Crne Gore Podgorica podržat će inicijativu o podizanju spomenika Josipu Brozu Titu, kao čovjeku čije je ime taj grad nosio 47 godina, s ciljem da nastavi da se ponosi tom tradicijom, izjavio je gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković, prenosi Tanjug.

Vuković se sastao s predstavnicima Udruženja boraca Narodnooslobodilačkog rata - UBNOR)i antifašista Podgorice, kojima je iskazao posebnu zahvalnost na očuvanju i širenju ideje antifašizma kao, kako je konstatirao, temeljne vrednosti crnogorskog društva.

Predsjednik UBNOR-a i antifašista Podgorice Borivoje Banović rekao je da očekuje da saradnja s vlastima Podgorice u narednom periodu bude na još višem nivou.

Od 1946. do 1992. kao Titograd

To će se desiti kroz realizaciju konkretnih zajedničkih aktivnosti Gradske uprave i UBNOR-a i antifašista Podgorice, posebno kada je riječ o organizaciji i obilježavanju značajnih historijskih datuma i očuvanju spomen-obilježja na teritoriji Podgorice.

Ime Titograd Podgorica je nosila od 1946. do 1992. godine.

Tada su vlasti odlučile vratiti joj staro ime, koje je koristila od 1326. godine.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.