Oglasi

Pod istragom utakmice u Skoplju i Novom Sadu

FIFA zbog nereda istražuje utakmice Makedonija - Hrvatska i Srbija - Wales.
Fubalskom savezu Srbije prijeti disciplinska kazna UEFA-e zbog rasističkog navijanja upućenog engleskom reprezentativcu Dannyju RoseuGetty

Svjetska nogometna asocijacija (FIFA) istražuje nemire koji su pratili kvalifikacijske utakmice u A grupi za Svjetsko prvenstvo (SP) 2014. godine između Makedonije i Hrvatske u Skoplju, te između Srbije i Velsa u Novom Sadu, prenosi Hina.

Fudbalskom savezu Srbije (FSS) prijeti disciplinska akcija zbog navijačkih nereda na utakmici Srbija - Vels (6:1) u Novom Sadu 11. septembra.

Istraga je pokrenuta i u vezi s utakmicom između Makedonije i Hrvatske u istoj grupi, koja je odigrana u oktobru.

FIFA će odluku o oba slučaja donijeti na zasjedanju svog disciplinskog odbora 20. novembra.

Upaljene baklje

Na utakmici u Skoplju nije bilo većih incidenata i zabilježeno je nekoliko upaljenih baklji na tribinama među hrvatskim i makedonskim navijačima, od kojih je nekoliko bačeno na stazu oko nogometnog terena.

FIFA ima cijeli niz sankcija koje može dodijeliti nacionalnim nogometnim savezima, od novčanih kazni, zabrana do izbacivanja sa SP-a 2014. u Brazilu.

Belgija je trenutno prva u A grupi, dok je Hrvatska druga na temelju gol-razlike, a Srbija treća.

FSS-u prijeti disciplinska kazna Evropske nogometne asocijacije (UEFA) zbog rasističkog navijanja upućenog engleskom reprezentativcu Dannyju Roseu na kvalifikacijskoj utakmici za Euro 2013 U-21 protiv Engleske, koja je igrana u Kruševcu u oktobru.

Izvor: Agencije