Oglasi

Počinje velika međunarodna akcija kontrole brzine

Akcija pojačanog nadzora brzine na cestama trajat će sedam dana u svih 29 članica Evropske mreže prometne policije.
PolicijaTISPOL je saopćio da će tokom akcije policija koristiti čitav niz metoda za utvrđivanje brzine na svim vrstama cestaHrvoje Jelavić/Pixsell

Policijski službenici diljem Europe u ponedjeljak počinju jednotjednu akciju pojačanog nadzora brzine na cestama.

Akcija se provodi u svih 29 država članica Europske mreže prometne policije (TISPOL) i u njezinoj koordinaciji, a kao članicama TISPOL-a akcija će se provoditi i u Hrvatskoj i Srbiji.

Tako je i srpsko Ministarstvo unutarnjih poslova priopćilo da će se pridružiti međunarodnoj akciji pojačane kontrole brzine vozila.

Kako je Ministarstvo navelo, ta međunarodna akcija će trajati od 12. do 18. kolovoza.

TISPOL je priopćio da će tijekom akcije policijski službenici koristiti čitav niz uređaja i metoda za utvrđivanje brzine na svim vrstama cesta.

Podizanje svijesti o opasnosti

Pripadnici prometne policije Srbije angažirat će, kako je priopćeno, "sve raspoložive uređaje za merenje brzine" - ručne i radare u sustavima video-nadzora i uređajima za mjerenje brzine u tzv. automobilima 'presretačima', dok će na autocestama biti mjerena i prosječna brzina kretanja vozila.

Brzina kretanja vozila bit će kontrolirana i noću.

Policajci će nakon zaustavljanja svakog vozila koje prekorači dozvoljenu brzinu kontrolirati i korištenje sigurnosnih pojaseva i provjeriti je li vozač pod utjecajem alkohola, prenosi Tanjug.

Svrha akcije podizanje svijesti o opasnostima koje donosi prebrza vožnja, kao i podsjetiti vozače na prednosti vožnje primjerenom i propisanom brzinom za sve sudionike u prometu.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.