Plenković: Više kandidata za povjerenika Agrokora

Andrej Plenković
Mnogi smatraju da Plenković pokušava od HDZ-a napraviti pravu demokršćansku stranku, no njegovu politiku desnica smatra izdajom HDZ-a i sebe (EPA)

Hrvatski premijer, ujedno i predsjednik Hrvatske demokratske zajednice, Andrej Plenković nije želio konkretno odgovoriti ima li ime za novog povjerenika za Agrokor, kratko poručivši kako ih “ima više”.

“Ima, ima ih više”, rekao je Plenković u ponedjeljak novinarima prije početka sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a, upitan ima li ime novog povjerenika za Agrokor.

Na pitanje kakav je kandidat za povjerenika odgovorio je: “Najbolji.”

Prošlog tjedna Ante Ramljak, Vladin povjerenik za Agrokor, podnio je neopozivu ostavku na tu dužnost, kako ne bi, rekao je tada, postao prepreka postizanju nagodbe o tom koncernu.

Stabilizirati koncern, stabilizirati ekonomiju

Predsjednik saborskog Kluba HDZ-a Branko Bačić vjeruje da će premijer Plenković do srijede “zatvoriti priču oko Agrokora” i da će se ime novog povjerenika za Agrokor znati prije sjednice Vlade u četvrtak.

“Vjerujem da će to biti prije gotovo”, kazao je Bačić novinarima, upitan hoće li se morati čekati do četvrtka i sjednice Vlade da se sazna njegovo ime.

Smatra da je svima u interesu da dođe do nagodbe i da se zadovolje vjerovnici i dobavljači.

“Vjerujem da će novi povjerenik i ekipa koja će to preuzeti do potpisivanja nagodbe voditi računa o zajedničkom interesu – da se stabilizira Agrokor u svrhu stabilizacije gospodarstva u Hrvatskoj”, istaknuo je Bačić. 

Upitan o poziciji potpredsjednice hrvatske Vlade i ministrice gospodarstva Marine Dalić, odgovorio je da je ona “potpredsjednica Vlade”.

Opozicijski ‘pucanj u prazno’

Ministar uprave Lovro Kuščević je kazao da novi povjerenik za Agrokor “mora do kraja odraditi dobro započet posao, sačuvati sva radna mjesta i stabilizirati gospodarstvo”.

“To mora biti hrabar, dobar stručnjak, pošten i častan čovjek, koji će ovaj važan posao dovesti do kraja. Vjerujem da u Hrvatskoj ima takvih ljudi”, rekao je Kuščević. 

Komentirajući najave novog zahtjeva za opozivom ministrice Dalić, kazao je da će to biti “još jedan pucanj u prazno oporbe”.

Smatra da će se u srpnju konačno moći reći da je “saga o Agrokoru” iza nas, da su sačuvana radna mjesta i gospodarstvo nije propalo.

Upitan što s ministricom Dalić ako do toga ne dođe, rekao je da će se “drugačije razgovarati”.

Izvor: Agencije