Oglasi

Plenković u BiH: Finansijska podrška bh. Hrvatima

Hrvatska želi podržati provedbu kulturnih, obrazovnih, naučnih, zdravstvenih i ostalih programa Hrvata u Bosni i Hercegovini.
Andrej PlenkovićPlenković je nakon pokretanja postupka tvrdio da je nepotrebno pokrenut te istaknuo da se premijer ne može izuzeti pri imenovanju diplomataEPA - Arhiva

Hrvatski premijer Andrej Plenković sudjelovat će u petak u Bosanskoj Posavini na svečanosti povodom potpisivanja ugovora o finansijskoj podršci projektima od interesa za hrvatski narod u Bosni i Hercegovini te na manifestaciji "Večer Hercegovine u Posavini", saopćeno je iz Vlade Hrvatske.

Plenković će u Franjevačkom samostanu u Tolisi prisustvovati svečanosti povodom potpisivanja ugovora finansijskoj podršci Hrvatske za provedbu kulturnih, obrazovnih, naučnih, zdravstvenih i ostalih programa i projekata bosanskohercegovačkih Hrvata, a nakon toga će se u Orašju sastati s predsjednikom Vlade Posavskog kantona Đurom Topićem.

'Večer Hercegovine u Posavini'

U petak navečer je u Orašju predviđeno sudjelovanje Plenkovića na manifestaciji "Večer Hercegovine u Posavini".

Kako je saopćeno iz Vlade, uz premijera Hrvatske će biti potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman, ministar državne imovine Mario Banožić, državni sekretar Centralnog državnog ured za Hrvate izvan Hrvatske Zvonko Milas te državna tajnica za političke poslove Ministarstva vanjskih i europskih poslova Zdravka Bušić.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.