Oglasi

Platini: Regionalna liga kao izlaz iz krize

Šef UEFA-e kaže da je Federacija spremna razgovarati o stvaranju regionalnih nogometnih liga.
Platini je potvrdio da se o regionalnim takmičenjima diskutuje već duže vrijemeAFP

Predsjednik Evropske nogometne federacije Michel Platini rekao je da je UEFA otvorena za pregovore o formiranju regionalnih liga, ali da je dug put do realizacije takvog projekta.

"Već duže vrijeme diskutujemo o regionalnim takmičenjima, ali u toj diskusiji je uvijek više negativnih nego pozitivnih stvari. Ipak, ušli smo u trogodišnji eksperiment u ženskom nogometu u Belgiji i Holandiji, pa ćemo da vidimo kako će se to završiti", rekao je Platini.

Ideje o regionalnim ligama, pored balkanskih zemalja, zagovara se i u zemljama bivšeg SSSR-a i u Skandinaviji. 

"Nacionalni savezi sve teže žive u vrijeme ekonomske krize. Nemaju dovoljno novca, sve je manje interesovanje za tv prava nacionalnih liga u tim zemljama. Zbog toga se traže načini za preživljavanje i ovo svojevrsno udruživanje bi moglo da bude jedno od rješenja. Naglašavam da je to moje mišljenje, a o regionalnim ligama moramo da razgovaramo i na Izvršnom komitetu i Kongresu UEFA",  kazao je Platini.

Izvor: Agencije

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.