Petrov za AJB: Nećemo iznevjeriti građane

Predsjednik Mosta nezavisnih lista Božo Petrov poručio je, u intervjuu za Al Jazeeru, kako politička opcija koju predstavlja i bez koje nema formiranja većine u Hrvatskom saboru, a time ni nove vlade, “jasno komunicira što želi, a to su reforme”.

“Jasno smo rekli da insistiramo na stručno-reformskoj vladi, na zajedništvu i reformama, i za to smo dobili povjerenje građana. To povjerenje i odgovornost nećemo izigrati, jer ono što je dobro za Hrvatsku jeste zajedništvo”, rekao je Petrov.

Konstatirao je kako su hrvatski građani “taoci 20-30 ljudi u HDZ-u i SDP-u koji ne žele zajedništvo”, optuživši ih da su “opcije koje spletkare, ratuju oko istih trivijalnih tema”.

“Most nije ni desno, ni lijevo. Bitan nam je gospodarski razvoj Hrvatske i jasno smo dali obećanje da će Most biti na sredini, pokušati ujediniti jednu i drugu stranu, te zahtijevati reforme stručne vlade. Obećali smo građanima da to nećemo iznevjeriti. Dokazali smo da se može razgovarati na drugačiji način, o planu i programu. Do sada se samo govorilo o pozicijama, ali ne i o onome što će se raditi iduće četiri godine”, tvrdi Petrov.

Izvor: Al Jazeera