Pet miliona putnika na aerodromu “Nikola Tesla”

Provalili su me što sam, pod samo meni znanim uslovima prodao Francuzima beogradski i zbog toga oteo Nišlijama niški aerodrom, navodi autor teksta (Arhiva)

Beogradski aerodrom „Nikola Tesla“ oborio je još jedan rekord – petmilionitog putnika na odlaznom letu kompanije „Air Serbia“ mjesec ranije nego prošle godine.

„Gotovo mesec ranije nego prošle godine, aerodrom „Nikola Tesla“ je opslužio petmilionitog putnika na odlaznom letu nacionalnog avio-prevoznika „Air Serbia“ JU654 za Moskvu. Time je oboren još jedan rekord beogradskog aerodroma, u istorijski najuspešnijoj godini po svim parametrima poslovanja“, navodi se u saopštenju aerodroma, koje je prenio Tanjug.

Dodaje se i da je prvih sedam dana novembra završeno izvanredno sa rastom broja putnika od 9,1 odsto, a do kraja godine očekuje se da će 5,8 do šest miliona putnika koristiti usluge aerodroma, čime će biti postavljen novi rekord u godišnjem broju putnika koji su koristili usluge aerodroma „Nikola Tesla“.

U razvoj aerodroma uloženo 70 miliona eura

Beogradski aerodrom u prvih 10 mjeseci 2018. godine zabilježio je povećanje broja putnika za šest odsto, a promet robe i pošte uvećan je 15 odsto u odnosu na isti period prošle godine. 

„Kontinuiranim ulaganjima u infrastrukturu, kapacitet prihvata i otpreme putnika na aerodromu povećan je sa oko 5,5 miliona na oko 7,5 miliona putnika godišnje. U modernizaciju i razvoj aerodroma uloženo je oko 70 miliona eura, čime je zaokružen petogodišnji investicioni ciklus“, dodaje se u saopštenju.

Izvor: Agencije