Peruanski šamani predskazuju uspješnu posjetu pape Franje

Papa je u Čileu ručao s predstavnicima plemena Mapuche (EPA)

Peruanski šamani najavili su dobre vijesti tokom posjete pape Franje te su na plaži blizu Lime održali ritual koji bi papi trebao dati snagu u borbi protiv optužbi o seksualnom zlostavljanju koje potresaju Katoličku crkvu. 

Odjeveni u živopisna ponča, šamani su fotografije argentinskog pape posuli lišćem rutvice, za koje se vjeruje da tjera zlo i donosi dobru sreću.

Papa Franjo u Peru stiže danas nakon što je u srijedu završio posjet Čileu. Posjetit će i Puerto Maldonado u Amazoni, grad na sjeveru zemlje Trujillo te glavni grad Limu. 

“Vidim da će sve dobro proći, naročito posjeta Trujillu i Puerto Maldonadu. Bit će dobrih vijesti”, kazao je šaman Juan Osco, prosuvši cvjetne latice nad papinom fotografijom. 

Susret s plemenskim vođama

Papa, koga i u Peruu kritikuju zbog načina na koji se odnosi prema slučajevima svećeničke pedofilije, susreo se sa žrtvama seksualnog nasilja u Čileu i izrazio “bol i stid”.

S obzirom na to da je papa Franjo mnogo brižniji prema domorodačkom stanovništvu od svojih prethodnika, u petak će se susresti s vođama amazonskih domorodačkih plemena. U srijedu je u Čileu ručao s predstavnicima plemena Mapuche. 

Šamani iz raznih dijelova Perua redovno predskazuju događaje, rezultate sportskih događaja i događaje koji se odnose na političare. 

Izvor: Agencije