Oglasi

Papa: Sprečavanje zlostavljanja djece hitan je zadatak Crkve

Poglavar Katoličke crkve je upozorio na problem četiri dana prije samita o prevenciji svećeničkog zlostavljanja djece.
Theodor McCarrickVatikan je trajno razriješio bivšega kardinala Theodorea McCarricka, zbog seksualnog zlostavljanja odraslih i maloljetnikaEPA - Arhiva

Spriječiti zlostavljanje djece "hitna je zadaća" Katoličke crkve, izjavio ja papa Franjo u nedjelju, četiri dana prije početka dugo očekivanog Vatikanskog sastanka na vrhu o tom problemu. 

"Pozivam vas da molite za ovaj događaj, koji želim organizirati kao snažan čin pastoralne odgovornosti, glede hitnosti problema našeg doba", kazao je on tijekom nedjeljnoga Angeluasa održanog na Trgu svetog Petra u Rimu, kako prenosi Hina.

Na summitu o prevenciji svećeničkog zlostavljanja djece, koji će biti održan od 21. do 24. veljače, papa će, zajedno s biskupima iz crkava koji će stići iz cijelog svijeta, pokušati ukazati na ovaj veliki problem te se angažirati na njegovu rješenju.

Trajno razrješenje kardinala McCarricka

Vatikan je već neko vrijeme aktivan po tom pitanju.

U subotu je Sveta Stolica trajno razriješila iz svećeničkog reda bivšega kardinala Theodorea McCarricka, pošto ga je disciplinska komisija proglasila krivim za seksualno zlostavljanje odraslih i maloljetnika.

McCarrick je u srpnju postao prvi rimokatolički prelat kojemu je u gotovo 100 godina oduzeta titula kardinala, a sada je postao i najviše pozicionirana osoba Katoličke crkve koja je razriješena iz svećeničkog reda.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.