Oglasi

Papa se sprema na prvo putovanje u Afriku

Papa Franjo zadnjih mjeseci više puta spominjao da u studenome planira putovati u Ugandu i Srednjoafričku Republiku.
Prošli tjedan je papa Franjo natuknuo da želi nakratko posjetiti i KenijuEPA - Arhiva

Papa Franjo će od 27. do 29. studenoga posjetiti Ugandu i Srednjoafričku Republiku, što će biti njegovo prvo putovanje u Afriku, saopćila je Sveta Stolica.

Informacija je u petak objavljena na mrežnoj stranici prefekture papinske kuće u Vatikanu, prenosi Hina.

Spominjao put u Afriku

Papa iz Argentine je zadnjih mjeseci više puta spominjao da u studenome planira putovati u Afriku, u Ugandu i u Srednjoafričku Republiku, a prošli tjedan je čak natuknuo da želi nakratko posjetiti i Keniju.

"Ako Bog da, u studenome ću biti u Africi, u Srednjoafričkoj Republici i u Ugandi", rekao je papa Franjo 12. lipnja pred tisućama svećenika iz cijeloga svijeta okupljenim u Bazilici svetog Ivana Lateranskog.

Posjet Srednjoafričkoj Republici dogodit će se "prije promjene predsjednika, a Ugandi u prigodi 50. obljetnice kanonizacije" 22 mladih mučenika koje je Pavao VI. proglasio 1984, dodao je.

Govor u UN-u u rujnu

Srednjoafrička Republika se teško oporavlja od međuvjerskog nasilja u kojemu su 2013.-2014. pobijene tisuće ljudi.

Ugandi pak prijete pobunjenici skupine Al-Shabaab iz susjedne Somalije.

Nakon pohoda Šri Lanki i Filipinima u siječnju, Papa će u srpnju posjetiti Ekvador, Boliviju i Paragvaj. U rujnu ide na Kubu i u Sjedinjene Države, gdje će u UN-u održati govor.

Izvor: Al Jazeera

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.