Papa: Međunarodna zajednica ne treba tolerirati nasilje

Migranti, Migrantski centar, Libija, Bombardiranje
U napadima na prihvatilište za migrante u Libiji poginule su najmanje 44 osobe (EPA)

Papa Franjo pridružio se u nedjelju globalnom glasu osude zračnih napada koji su ranije ovog tjedna ubili najmanje 44 osobe u libijskom prihvatilištu za migrante.

“Međunarodna zajednica ne može tolerirati tako ozbiljne događaje. Molim za žrtve, neka Bog mira prihvati mrtve i osnaži ozlijeđene”, rekao je on nakon nedjeljnog angelusa, kako prenosi Hina.

Papa je, obraćajući se vjernicima na Trgu svetog Petra u Rimu, pozvao na “opsežne i zajedničke” napore u organiziranju “humanitarnih koridora” kojima će se evakuirati najpotrebitije migrante iz Libije.

Minuta šutnje za žrtve

On je pozvao vjernike da mu se pridruže u minuti šutnje kako bi odali počast žrtvama nedavnog masakra u Afganistanu te žrtvama u Maliju, Burkini Faso i Nigeru.

Prema Humanitarnoj organizaciji Ujedinjenih naroda – OCHA, u napadu na izbjeglički i migrantski kamp u predgrađu Tripolija u srijedu je ubijeno 53, a ozlijeđeno 130 ljudi.

Napad u Libiji otvorio je nova pitanja o politici Europske unije u suradnji s milicijama koje migrante drže u prepunim pritvornim centrima kako bi ih spriječili da prijeđu Mediteran, prenosi Fena.

Izvor: Agencije