Oglasi

Papa medicinare uporedio s vojnicima palima u ratu

'Ljekari, bolničari, medicinske i časne sestre te svećenici umrli su na ratištu poput vojnika koji su svoj život položili iz ljubavi.'
U petak navečer poglavar 1,3 milijarde katolika neće predvoditi Križni put oko Koloseuma

"Ljekari, bolničari, medicinske i časne sestre te svećenici umrli su na ratištu poput vojnika koji su svoj život položili iz ljubavi", izjavio je u petak papa Franjo.

Za RAI 1 ocijenio je da se ti muškarci i žene pridružuju "mučenicima historije", govoreći u emisiji posvećenoj Velikom petku.

"Osjećam se blizak narodu Božijem, posebno onima koji najviše pate, žrtvama pandemije, boli svijeta", rekao je papa.

Kazao je da posmatra "nadu koja ne uklanja bol, ali ne donosi razočaranje".

Križni put oko Koloseuma

U petak navečer poglavar 1,3 milijarde katolika neće predvoditi Križni put oko Koloseuma nego s Trga sv. Petra u Rimu, bez fizičke prisutnosti vjernika.

U tom obredu pratit će ga petorica zatvorenika iz kaznionice u Padovi te pet ljekara i medicinskih sestara iz Vatikana.

Od 1964. Križni put, uz sudjelovanje pape i hiljada vjernika, odvija se oko rimskog Koloseuma, koji za tu priliku bude raskošno osvijetljen.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.