Oglasi

Papa Franjo krajem aprila u posjeti Egiptu

Poglavar Rimokatoličke crkve sastat će se s egipatskim predsjednikom, velikim imamom Al Alzhara i pravoslavnim koptskim papom.
Abdel-Fattah al-Sisi, Papa FranjoPosjeta će biti odgovor na poziv Abdel-Fattaha al-Sisija, koji se sastao s papom Franjom u Vatikanu 2014. godineReuters - Arhiva

Papa Franjo će 28. i 29. travnja posjetiti Kairo, gdje će se sastati s egipatskim predsjednikom, velikim imamom džamije Al Azhar i s pravoslavnim koptskim papom, priopćili su u subotu Ured za tisak Svete Stolice i egipatsko Predsjedništvo.

Veliki imam Al Azhara, šeik Ahmed al-Tayeb, boravio je u povijesnom posjetu Vatikanu u svibnju 2016. godine i tada se sastao s papom Franjom.

U priopćenju egipatskog Predsjedništva navodi se da će se papa, rođen u Argentini, sastati s egipatskim predsjednikom Abdel-Fattahom al-Sisijem i s velikim imamom Alzhara, ugledne ustanove sunitskog islama, kako prenosi Hina.

Odgovor na poziv Al-Sisija

Predviđeni su i susret s pravoslavnim koptskim papom Tawardosom II. u Katedrali svetog Marka u Kairu i posjet jednoj katoličkoj crkvi.

Egipat ocjenjuje da će "taj važan posjet pridonijeti osnaženju poruke mira, duhu razumijevanja i dijaloga između svih svjetskih religija te neprihvaćanju govora terorizma i fanatizma", rekao je predsjednikov glasnogovornik Alaa Youssef u priopćenju.

Youssef je kazao da će posjet pape biti odgovor na poziv koji mu je uputio predsjednik Sisi, koji se već sastao s papom prilikom posjeta Vatikanu krajem 2014. godine, prenosi Anadolija.

Izvor: Agencije