Oglasi

Papa Franjo 7. maja stiže u posjetu Makedoniji

Poglavar Rimokatoličke crkve dolazi u Skoplje na poziv najviših makedonskih vlasti i lokalne Katoličke crkve.
U Makedoniju će papa Franjo doći iz Bugarske, gdje će boraviti od 5. do 7. maja i posjetiti gradove Sofiju i RakovskiEPA

Papa Franjo će posjetiti Makedoniju 7. maja 2019. godine, objavila je u četvrtak makedonska Vlada, prenose agencije.

U najavi se navodi kako poglavar Rimokatoličke crkve dolazi na poziv najviših makedonskih vlasti i lokalne Katoličke crkve.

"Na apostolskom putovanju u Makedoniju 7. maja 2019. godine papa Franjo će posjetiti Skoplje, rodni grad svete Majke Tereze", precizirala je Vlada Makedonije.

Napominje se kako će program posjete biti naknadno objavljen.

Većinom pravoslavne države

U Makedoniju će papa Franjo doći iz Bugarske, gdje će boraviti od 5. do 7. maja i posjetiti gradove Sofiju i Rakovski.

Krajem novembra novinske agencije, pozivajući se na izvore u Vatikanu, prvi su put najavile kako će poglavar Rimokatoličke crkve na proljeće 2019. godine obići Makedoniju, Rumuniju i Bugarsku.

Ovo će biti prva posjeta poglavara Rimokatoličke crkve ovim zemljama, čije je većinsko stanovništvo pravoslavne vjeroispovijesti, navode agencije.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.