Oglasi

Papa donirao milion eura za pomoć pogođenima pandemijom

ʽObraćam se dobrom srcu svih Rimljanaʼ, poručio je papa Franjo i pozvao ih da se pridruže njegovoj humanitarnoj inicijativi.
Papa Franjo rekao je da bi sredstva trebala pomoći ljudima u finansijskim problemimaEPA

Papa Franjo donirao je milion eura novoj fondaciji koja će pomagati Rimljanima pogođenim ekonomskom krizom uzrokovanom korona virusom, javlja dpa.

Fondacijom "Isus, božanski radnik" upravljat će rimska filijala Caritasa, saopćila je Rimska biskupija.

Osim što je poglavar 1,3 milijarde katolika, papa je i rimski biskup te je svoju donaciju dao u tom svojstvu, prenosi Hina.

U pismu kardinalu Angelu De Donatisu, koji upravlja Rimskom biskupijom u njegovo ime, Franjo je rekao da bi sredstva trebala pomoći ljudima u finansijskim problemima.

Spomenuo je ljude s povremenim poslovima i privremenim ugovorima koji nisu produženi, stažiste, male preduzetnike, radnike u domaćinstvu i samozaposlene.

Humanitarna inicijativa

Naveo je da su mnogi od njih "majke i očevi koji muku muče da osiguraju hranu za svoju djecu".

Pozvao je javne institucije, svećenike i stanovnike da se pridruže toj humanitarnoj inicijativi.

"Obraćam se dobrom srcu svih Rimljana", poručio je.

De Donatis, koji je i sam prebolio korona virus, kojim se zarazio krajem marta, nakon čega je proveo deset dana u bolnici, rekao je da je "izuzetno zahvalan" papi Franji.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.