Oglasi

Papa će 7. maja posjetiti Sjevernu Makedoniju

To će biti prva posjeta jednog pape Skoplju, rodnom gradu majke Tereze, u koji poglavar Katoličke crkve stiže iz Bugarske.
Mini balkanska turneja uključuje posjetu pape Rumuniji, Bugarskoj i Sjevernoj MakedonijiEPA

Papa Franjo doći će 7. maja u jednodnevnu posjetu Sjevernoj Makedoniji, najavila je u četvrtak vlada u Skoplju.

U saopćenju se navodi da, prema programu posjete, koji je objavio ured Svete Stolice za medije, nakon zvaničnog dočeka, papa će se sresti s predsjednikom države Gjorgem Ivanovim, premijerom Zoranom Zaevim i predstavnicima diplomatskog kora i civilnog društva.

U programu se dodaje da je predviđeno da se papa sretne s vjerskim vođama i služi liturgiju, a zatim da prisustvuje ekumenskom i međureligijskom susretu s mladima, prenosi Fena.

Prva posjeta Skoplju

Poglavar Katoličke crkve boravak u Sjevernoj Makedoniji završit će istog dana u poslijepodnevnim satima sastankom sa svećenicima, njihovim porodicama i vjernicima, navodi se u saopćenju Vlade Sjeverne Makedonije.

To će biti prva posjeta jednog pape Skoplju, rodnom gradu majke Tereze, u koji poglavar Katoličke crkve stiže iz Bugarske.

Mini balkanska turneja uključuje posjetu pape Rumuniji, Bugarskoj i Sjevernoj Makedoniji.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.