Oglasi

Palestinci apeluju na Arape da se usprotive konferenciji u Bahreinu

Fatah tvrdi da je učešće neke 'arapske braće' na skupu za osudu, a palestinske mase se pozivaju da protestuju.
Saopštenje o osudi je izdato pošto su Jordan, Egipat i Maroko najavili prisustvo na konferencijiIlustracija

Revolucionarno vijeće palestinskog Fataha osudilo je odluku arapskih zemalja da prisustvuju bliskoistočnoj mirovnoj konferenciji, apelujući na "arapske mase" da se usprotive tom skupu krajem juna u Bahreinu pod sponzorstvom Sjedinjenih Američkih Država.

Saopštenje o osudi je izdato pošto su Jordan, Egipat i Maroko najavili prisustvo na konferenciji, prenijela je anegcija Beta.

'Ignorisanje palestinske političke aspiracije'

Saudijska Arabija i druge zemlje Zaljeva još ranije su najavile da će učestvovati na skupu u čijem je fokusu palestinska ekonomija.

Palestinci su kritikovali najavljeni skup, na kojem će biti predstavljen ekonomski dio takozvanog "Dogovora stoljeća", optužujući SAD da je pristrasan i de ignorišu palestinske političke aspiracije.

Kako je navedeno, učešće „neke arapske braće“ na skupu je za osudu i neopravdano, a palestinske mase se pozivaju da „protestuju“.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.