Oglasi

Pahor: Zakonom zabraniti paravojne aktivnosti

Slovenija je sigurna zemlja i nema potrebe za bilo kakvim seoskim stražama, rekao je slovenski predsjednik.
Zakoni nisu dovoljno jasni, što je iskoristila paravojna formacija Štajerska garda, kazao je Borut PahorArhiva

Slovenski predsjednik Borut Pahor poručio je da treba zabraniti samozvane uniformisane seoske stražare ili milicije u toj zemlji, među kojima je i takozvana Štajerska garda.

Pahor je ocijenio da zakoni u toj oblasti nisu dovoljno jasni, što je, kako je naveo, iskoristila paravojna formacija Štajerska garda.

"Slovenija je sigurna zemlja, imamo kompetentne službe za zaštitu javnog reda i mira i nema potrebe za bilo kakvim seoskim stražama", rekao je Pahor, te je podsjetio da je osudio takve aktivnosti čim se u javnosti pojavio prvi snimak tzv. Štajerske garde.

Dvosmislen zakon

"Ako je zakon tako dvosmislen da je sada dozvoljeno da se paradira u kamuflažnim uniformama, onda to mora da se reguliše zakonom", dodao je, prenosi Hina, pozivajući se na STA.

Predsjednik je ocijenio i da se vlada dobro bori protiv recesije koja prijeti Sloveniji.

On je izrazio uvjerenje da bi saradnja vlade i opozicije bila ključna za izlazak Slovenije iz krize.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.