Oglasi

Pada broj zaposlenih u industriji u Hrvatskoj

Najveći rast zaposlenosti u duhanskoj industriji, najveći pad u proizvodnji prijevoznih sredstava, odnosno brodogradnji.
Uljanik, Brodovi, BrodogradilišteNajveći pad zaposlenosti zabilježen je u proizvodnji prijevoznih sredstava, odnosno u brodogradnjiAl Jazeera - Ilustracija

Ukupan broj zaposlenih u industriji u Hrvatskoj u studenom je bio manji za 0,1 posto u odnosu na listopad, dok je u odnosu na studeni prošle godine smanjen za 2,8 posto, pokazuju podaci hrvatskog Državnog zavoda za statistiku, prenosi Tanjug HRT.

U odnosu na prošlu godinu, najveći rast zaposlenosti u studenom u odnosu na isto razdoblje prošle godine zabilježen je u duhanskoj industriji, za 17,5 posto, te u proizvodnji ostalih nemetalnih mineralnih proizvoda za šest posto.

Industrijska proizvodnja pada peti mjesec zaredom

Najveći pad zaposlenosti zabilježen je u proizvodnji prijevoznih sredstava, odnosno u brodogradnji, za 15,7 posto.

Ukupna proizvodnja u industriji u razdoblju od siječnja do studenog 2018. povećana je za jedan posto u usporedbi s istim razdobljem prošle godine, pokazuju nedavno objavljeni podaci Državnog zavoda za statistiku Hrvatske.

Ti podaci pokazuju i da je industrijska proizvodnja u Hrvatskoj u studenom opala za 0,8 posto u odnosu na isti mjesec prošle godine, što je već peti mjesec zaredom kako je u silaznoj putanji.

Izvor: Agencije 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.