Pad prometa u ugostiteljstvu Crne Gore do 80 posto

Ugostiteljski objekti se trude zadržati sve radnike, a veći dio plata isplaćuju iz profita u prethodnim godinama (Reuters)

Promet u ugostiteljskim objektima u Crnoj Gori je, ovisno o kategoriji objekta i strukturi gostiju, manji 50 do 80 posto u usporedbi s prošlom godinom, a pojedini ugostitelji nisu ni otvorili svoje objekte, izjavio je predsjednik budvanskog Udruženja ugostitelja Vido Markićević.

Rekao  je da se ugostiteljski objekti, nakon nešto više od mjesec od kada su, nakon dvomjesečne zabrane rada ponovno otvoreni, trude zadržati sve radnike te je naveo da veći dio plata isplaćuju iz profita u prethodnim godinama, prenosi Tanjug, pozivajući se na podgoričku Pobjedu.

Ipak, svjesni su da dio tereta moraju podnijeti sami, voljno ulazeći u još veće gubitke.

Na pitanje jesu li pomogle ekonomske mjere Vlade, Markićević je odgovorio da su bile od koristi, ali ne i dovoljne.

Neusporedivo s prošlom godinom

“Zato očekujemo da treći paket mjera bude izdašniji, ali i da se stvore uslovi za četvrti, poslije sezone u septembru, kada se konačno i jasno budu vidjeli svi negativni efekti”, rekao je Markićević.

Naveo je kako postoje stidljive prognoze da bi se sezona donekle mogla spasiti tijekom jula i augusta i, ako vremenske prilike dozvole, produžiti na septembar i oktobar.

Ukazao je, međutim, da je nezahvalno prognozirati, što dokazuju i novi slučajevi inficiranih.

Jedan od ugostitelja u Virpazaru rekao je da se ovogodišnja sezona ne može usporediti s prošlogodišnjom.

Rekao je da osoblje u njegovom objektu ne radi tijekom tjedna, a da samo vikendom ponekad bude gostiju.

Izvor: Agencije