Oglasi

Otvaranje novog aerodroma u Berlinu krajem oktobra

Aerodrom je trebao biti otvoren još prije devet godina, ali je to više puta bilo pomjerano i odlagano.
Kada tranzicija bude završena, Lufthansa će prevoziti najmanje 33.000 putnika sedmičnoAl Jazeera

Novi berlinski aerodrom Berlin – Brandenburg najvjerovatnije će biti otvoren krajem oktobra, prenosi portal Aviatica, koji ističe da se aerodrom otvara sa devet godina zakašnjenja.

Kako navodi, aviokompanije su počele pripreme za seobu sa aerodroma Tegel (TXL) i Schoenefeld (SXF) na novi berlinski aerodrom Berlin – Brandenburg, koji će nositi oznaku BER, prenosi Tanjug.

Ovaj aerodrom trebao je biti otvoren još prije devet godina, ali je, zbog problema s protivpožarnim sistemom, korupcijom i loše izvedenim građevinskim radovima, njegovo otvaranje više puta bilo pomjerano i odgađano.

Najnoviji datum otvaranja novog, jedinstvenog berlinskog aerodroma je 31. oktobar.

Lufthansa će sedmično imati 700 letova

Pojedine aviokompanije su već počele vršiti promjenu aerodroma u rezervacionim sistemima, pošto će svi letovi sa aerodroma Tegel biti sukcesivno prebacivani na BER tokom prve sedmice novembra.

Sve aviokompanije iz Lufthansine grupe će se, gotovo u isto vrijeme, preseliti sa jednog na drugi aerodrom, a na novom će sve poslovati na Terminalu 1.

Kada tranzicija bude završena, Lufthansa će obavljati 700 letova sa novog aerodroma i prevozit će najmanje 33.000 putnika sedmično.

Dok će aerodrom Tegel biti zatvoren za saobraćaj 8. novembra, aerodrom Schoenefeld će biti integriran u novi aerodrom Berlin – Brandenburg.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.