Oglasi

Otkriven 2.700 godina star otisak pečata upravitelja Jerusalema

Arheolozi kažu da pronalazak otiska pečata u glini ide u prilog biblijskoj priči o postojanju upravitelja grada prije 2.700 godina.
Jerusalem, Jeruzalem, Pečat, Glina, UpraviteljNa otisku su obrisi dvojice muškaraca okrenutih jednog prema drugome i odjevenih u prugaste haljeEPA

Izraelski arheolozi u ponedjeljak su otkrili 2.700 godina star otisak pečata u glini, za koji vjeruju da je pripadao biblijskome upravitelju Jeruzalema. 

Artefakt je napisan na starohebrejskom jeziku, a čini se da je pripadao upravitelju grada, što je u ono doba bio najugledniji položaj u Jeruzalemu, izvijestila je Izraelska uprava za starine.

Otisak je veličine manje kovanice, a na njemu su obrisi dvojice muškaraca okrenutih jednog prema drugome i odjevenih u prugaste halje koje im sežu do koljena. 

Pronalazak u korist biblijske priče

Iskopan je blizu Zida plača, u starome dijelu grada.

"Pronalazak otiska pečata u glini ide u prilog biblijskoj priči o postojanju upravitelja grada Jeruzalema prije 2.700 godina", rekao je jedan od njegovih pronalazača, Shlomit Weksler-Bdolah iz Izraelske uprave za starine, prenosi Hina.

Upravitelje Jeruzalema imenovali su kraljevi, a u Bibliji se spominju dvaput - u Drugoj knjizi o Kraljevima i u Drugoj knjizi Ljetopisa.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.