Otkazana svečanost prijema Gorana Ivaniševića u Kuću slavnih

'U ovom trenutku zdravlje je daleko najbitnija stvar', rekao je osvajač Wimbledona iz 2001. (EPA)

Proslavljeni hrvatski teniser Goran Ivanišević morat će još pričekati da postane prvi Hrvat koji je uvršten u Međunarodnu tenisku kuću slavnih s obzirom na to da je svečanost prijema, koja je trebala biti održana 18. jula u SAD-u, otkazana zbog korona virusa.

Iz uprave Međunarodne teniske kuće slavnih stigla je obavijest da se ceremonija odgađa za godinu, prenijela je Hina. 

Uz pobjednika Wimbledona iz 2001. na svečanosti u američkom Newportu u Međunarodnu tenisku kuću slavnih trebala je biti uvrštena i španska teniserka Conchita Martinez, koja je svoju jedinu pojedinačnu titulu na Grand Slam turnirima također osvojila u Wimbledonu, ali 1994.

‘S radošću ću čekati sljedeću godinu’

Ivanišević i Martinez postat će 258. i 259. član institucije koja slavi karijere najvećih teniserki i tenisera u historiji, ali tek u julu sljedeće godine.

“Vijest da sam primljen u Kuću slavnih bila je veliko veselje i čast za mene. S radošću ću također čekati sljedeću godinu i ceremoniju s obzirom na to da je u ovom trenutku zdravlje daleko najbitnija stvar”, rekao je Ivanišević za službeni sajt Kuće. 

U petak su ATP i WTA Tour objavili da turnira neće biti sve do 31. jula, pa je otkazano i ovogodišnje izdanje ATP turnira u Umagu.

Izvor: Agencije