Otac koji je bacio djecu s balkona je bio uračunljiv

Pag, Policija
Presudnu ulogu je u sklopu izvođenja dokaznih radnji imalo kombinirano psihologijsko-psihijatrijsko vještačenje (Dino Stanin / Pixsell)

Otac koji je 28. februara bacio svoje četvero djece s prvog kata kuće u Pagu, s visine od šest metara, u tom je trenutku bio uračunljiv, utvrđeno je vještačenjem, objavio je u petak Jutarnji list.

Podsjećaju da je odmah nakon monstruoznog čina, otac prošao pokraj djece i otišao se prijaviti u policiju, gdje je samo izjavio:

„Bacio sam djecu s balkona“.

Od tada, tokom cijelog postupka branio se šutnjom.

Istraga je zaključena i za nekoliko dana će uslijediti optužnica koja će biti podnesena Županijskom sudu u Zadru, rekao je Duško Berović, glasnogovornik Županijskog državnog odvjetništva u Zadru, prenosi agencija Hina.

Državno je tužilaštvo nakon dva i po mjeseca okončalo istragu četverostrukog pokušaja teškog ubojstva vlastite djece, a u sklopu istrage ispitana su četiri svjedoka, među kojima i supruga osumnjičenog 54-godišnjaka.

Produženje istražnog zatvora

Presudnu ulogu je u sklopu izvođenja dokaznih radnji imalo kombinirano psihologijsko-psihijatrijsko vještačenje.

Konzilij liječnika je utvrdio da počinitelj, dakle okrivljenik u vrijeme počinjenja kaznenog djela nije bio neuračunljiv, izjavio je Berović.

Inače, 54-godišnjaku je određen istražni zatvor koji mu ističe za 12 dana.

Trenutno je smješten u zatvorskoj bolnici, njegov odvjetnik tvrdi da će uskoro biti podvrgnut operaciji.

Bude li podignuta optužnica, u tom slučaju državni tužilac ima pravo predlagati produženje istražnog zatvora i o tome će odlučivati optužno vijeće Županijskog suda u Zadru po zaprimanju optužnice izjavio je Hrvoje Visković, glasnogovornik Županijskog suda u Zadru.

Pojasnio je da su za četverostruki pokušaj ubistva propisane kazne zatvora do 40 godina.

Izvor: Agencije