Oglasi

Osumnjičeni za napad na novinare Radiosarajevo.ba na slobodi

Sud je zabranio osumnjičenima za napad na portal Radio Sarajevo da prilaze medijima i novinarima u krugu od 100 metara.
Incident su osudila novinarska udruženja, strane ambasade i misije u BiHAl Jazeera

Općinski sud u Sarajevu pustio je dvojicu mladića osumnjičenih za napad na novinare portala Radio Sarajevo da se brane sa slobode, objavio je Radiosarajevo.ba.

Tužiteljstvo je tražilo pritvor nakon što ih je osumnjičilo za krivična djela protivpravnog lišavanja slobode i ugrožavanja sigurnosti. Sud je prihvatio prijedlog obrane, uz mjeru zabrane osumnjičenima da prilaze medijima i novinarima u krugu od 100 metara.

Dvije osobe su uhapšene nakon napada grupe huligana u petak navečer, koji su se predstavili kao navijači Fudbalskog kluba Sarajevo, na redakciju i uredništvo portala Radiosarajevo.ba. 

Brojne osude

Oni su prisilili urednika portala Radio Sarajevo da izbriše članak o procesuiranju jednoga navijača Sarajeva na gostovanju u Bjelorusiji, te da poziva kolege u drugim medijima da to učine. 

Jedan napadač je rođen 1990., a druga 1991. godine.

Ovaj incident su osudila novinarska udruženja, strane ambasade i misije u BiH, domaći zvaničnici, ali i druge medijske kuće širom BiH.

Izvor: Agencije

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.