Oglasi

Ostavke tri bugarska ministra zbog saobraćajne nesreće

Premijer je zatražio i dobio ostavke nadležnih ministara zbog saobraćajne nesreće u kojoj je poginulo 17 ljudi.
Niz cestovnih i željezničkih nesreća posljednjih godina pokrenuli su javne protesteEPA

Bugarski premijer zatražio je ostavke tri ministra zbog saobraćajne nesreće u kojoj je poginulo 17 ljudi, rekavši da su političari morali preuzeti odgovornost za sudar koji je izazvao javni protest zbog lošeg održavanja puteva u zemlji, prenosi Reuters.

Bojko Borisov je zatražio ostavke ministra saobraćaja Ivajla Moskovskog, ministra za regionalni razvoj Nikolaja Nankova i ministra unutrašnjih poslova Valentina Radeva.

"Mi prihvatamo svu političku odgovornost i stoga podnosimo ostavku", rekao je Radev na konferenciji za novinare, kojoj je prisustvovao i Nankov.

"Očigledno nismo uspjeli organizirati stvari na način da izbjegnemo takvu nesreću", dodao je.

Protesti zbog loših puteva

Više od 20 ljudi je povrijeđeno u saobraćajnoj nesreći koja se desila u subotu na sjeverozapadu Bugarske, u kojoj je autobus skrenuo sa puta i pao u uvalu.

Stotine građana su u obližnjem gradu Svoge kasnije održali proteste, pozivajući vlast da popravi dionicu puta na kojoj je došlo do nesreće.

Niz cestovnih i željezničkih nesreća posljednjih godina pokrenuli su javne proteste zbog vladinog odnosa prema sigurnosti u saobraćaju i kontrole ugovora o javnim nabavkama za održavanje puteva.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.