Osmero ozlijeđenih u napadu ispred džamije u Avignonu

Francuska, Policija
Napadači su parkirali ispred džamije i počeli pucati na mnoštvo (EPA)

Osam je osoba ozlijeđeno, uključujući i sedmogodišnju djevojčicu, u oružanom napadu maskiranih muškaraca u nedjelju kasno navečer ispred džamije u francuskom gradu Avignonu, izvijestili su lokalni mediji.

Kako prenosi list La Provence, svjedoci su vidjeli da su dvojica maskiranih muškaraca, od kojih je jedan bio naoružan pištoljem, a drugi puškom, parkirali ispred džamije blizu 22:30 sati i počeli pucati na mnoštvo koje je upravo odlazilo.

Policija isključuje da se radi o terorističkom činu, a lokalno tužiteljstvo radi na teoriji da je pucnjava dio rata između lokalnih bandi, prenosi Hina.

Nema ozbiljno ozlijeđenih

Najmanje je četvero od ozlijeđenih stajalo pred džamijom, dok je sedmogodišnju djevojčicu pogodio šrapnel dok je sjedila s obitelji u stanu na drugom katu.

Nitko nije ozbiljno ozlijeđen.

Prije samo nekoliko dana jedan je muškarac spriječen u pokušaju da se automobilom zabije među ljude koji su stajali ispred džamije u pariškom predgrađu Creteil.

Muškarac koji je prije dva tjedna kombijem namjerno naletio na grupu muslimanskih vjernika blizu džamije u sjevernom dijelu Londona, pri čemu je jedna osoba smrtno stradala, uhićen je i optužen za “ubojstvo iz terorističkih pobuda”.

Izvor: Agencije