Oglasi

Oslobođene dvije Talijanke otete u Siriji

Vanessa Marzullo i Greta Ramelli posljednji put su viđene na video snimku objavljenom 31. decembra.
Talijanske vlasti nisu rekle je li za djevojčice plaćena otkupninaAl Jazeera

Iz ureda talijanskog premijera je saopšteno kako su dvije mlade Talijanke, koje su otete u Siriji u junu prošle godine, oslobođene, javlja agencija Anadolija.

Vanessa Marzullo i Greta Ramelli posljednji put su viđene na video snimku objavljenom na Youtubeu 31. decembra kada su talijanske organizacije dramatično molile da ih se oslobodi. 

Djevojke su kidnapovane u sirijskom gradu Halepu dok su radile kao volonterke kada su i stupile u kontakt sa saveznikom Al-Kaide, al-Nusrom.

Italijanske obavještajne službe odbile su dati detaljnije informacije o tome da li je za oslobođenje plaćena otkupnina. 

Molba za oslobađanje

Dvije žene koje su se predstavile kao italijanske humanitarne radnice kidnapovane u Siriji u nedavno objavljenom videosnimku zatražile su od Vlade u Rimu da se angažira na njihovom oslobađanju, prenose agencije.

Na snimku, napravljenom još sredinom decembra, vide se Vanessa Marzullo i Greta Ramelli, koje su naoružani napadači oteli u augustu u sjevernoj sirijskoj provinciji Halep, prenio je AFP.

Dvije Italijanke, stare između 20 i 30 godina, na snimku su obučene u crne haljine i nose crne marame, a u pozadini se vidi prazan zid.

Jedna od njih drži list papira na kojem stoji datum 17. decembra, iako je video objavljen danas na YouTubeu, dok druga čita unaprijed pripremljen tekst, tražeći od Vlade Italije da ih do Božića vrati kući.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.