Oglasi

Oslobođen zatočeni dječak u Alabami

Naoružani muškarac koji je petogodišnjeg dječaka sedam dana držao kao taoca ubijen je u intervenciji FBI-a.
Mjesni šerif Wally Olson (u sredini) odgovara na pitanja novinara nakon završetka akcijeReuters

Naoružani muškarac koji je petogodišnjeg dječaka sedam dana držao kao taoca u podzemnom bunkeru u ruralnom dijelu Alabame ubijen je u ponedjeljak u intervenciji saveznih agenata, a dječak je oslobođen bez ozljeda, objavila je mjesna policija.

Agenti FBI-a upali su u bunker kako bi spasili dječaka nakon procjene da mu je život ugrožen, javlja agencija Hina.

Pregovori s otmičarom, 65-godišnjim Jimmyjem Leejem Dykesom, nazadovali su u posljednja 24 sata, objasnila je policija, a osumnjičenik je snimljen s oružjem u ruci.


Dykes snimljen s oružjem u ruci [Getty Images]

FBI je uspio ugurati kameru u bunker i onda je Dykesa "imao na oku" sve vrijeme.

Do operacije spašavanja došlo je sedmi dan nakon otmice. Dječak je prevezen u najbližu bolnicu na pregled i fizički je neozlijeđen.

Dykes, vijetnamski ratni veteran i umirovljeni vozač kamiona, oteo je dječaka prošlog utorka iz njegova školskog autobusa u blizini Midland Cityja u Alabami.

Prethodno je ubio vozača autobusa koji se usprotivio predati dječaka. Motivi njegova čina nisu poznati, a FBI nije želio objaviti pojedinosti o operaciji spašavanja i kako je otmičar ubijen.

Pregovori s otmičarom vodili su se kroz plastičnu ventilacionu cijev bunkera u kojem ima struje, hrane i televizor.

Policija je kroz ventilacionu cijev spuštala lijekove koje dječak mora uzimati, jer od ranije ima psihofizičke poremećaje.

Izvor: Agencije