Oscar Pistorius se ‘slomio’ u sudnici

Prikazivanje fotografija s autopsije dvaput je 'slomilo' Oscara Pistoriusa, koji tvrdi da je djevojku ubio misleći da je provalnik (Reuters)

Južnoafrički “Blade Runner” Oscar Pistorius “slomio” se u ponedjeljak u pretorijskoj sudnici, briznuo u plač i povraćao tijekom iznošenja pojedinosti o obdukciji njegove djevojke Reeve Steenkamp, za čije je ubojstvo optužen.

Detaljno i vrlo grafičko svjedočenje patologa Gerta Saaymana o ranama na tijelu Reve Steenkamp, te prikazivanje fotografija s autopsije dvaput je “slomilo” Pistoriusa, prenosi Hina. 

Njegova obrana, međutim, nije tražila stanku, rekavši da mu pauza ionako neće pomoći da sredi svoje stanje uma.

Sutkinja Thokozile Masipa ranije je zabranila izravan prijenos Saaymanova svjedočenja, što je bila dosadašnja praksa sa suđenja, iz poštovanja prema obitelji ubijene i zaštiti gledatelja od mučnih sadržaja.

Bez eksplicitnih pojedinosti

Novinarima je pristup u sudnicu dopušten, ali im je zabranjeno izvještavanje sa iznošenjem eksplicitnih pojedinosti.

Južnoafrički sprinter Oscar Pistorius, prva osoba s invaliditetom koja je nastupila na redovnim Olimpijskim igrama, optužen je za ubojstvo svoje djevojke na prošlogodišnje Valentinovo.

On priznaje da je pucao u Reeve Steenkamp, ali tvrdi da se radilo o tragičnoj pogrešci zamjene identiteta i da je mislio da se radi o provalniku.

Suđenje je počelo prošli ponedjeljak, a Saayman je bio prvi ekspertni svjedok.

Izvor: Agencije