Optužen muškarac za pucnjavu na koledžu

Za sada nije poznato šta je dovelo do pucnjave koja je u utorak preplašila studente (Getty Images)

U pucnjavi koja je izbila između dvije osobe u koledžu u blizini Houstona, u saveznoj državi Texas, ranjene su tri osobe, a za napad je optužen 22-godišnji Carlton Berry koji je i sam povrijeđen, prenosi Tanjug.

Policija nije saopćila puno detalja o ovom incidentu, osim da je došlo do pucnjave između Berryja i još jedne osobe, čiji identitet nije saopćen, te da je u pitanju osoba sa studentskom propusnicom.

Berry, koji je optužen za težak napad, smješten je u bolnicu, a stanje druge osobe koja je učestvovala u obračunu i službenika koji radi na održavanju zgrade nije poznato.

Pucnjava u kampusu

Do pucnjave je došlo ispred akademske zgrade i biblioteke kampusa koledža Lone Star, u kojoj se u tom momentu nalazilo između 30 i 40 studenata.

Jedan službenik je pozvao policiju koja je studente iz biblioteke prebacila u manju sobu, gdje im je rečeno da čučnu ili legnu na pod.

Za sada nije poznato šta je dovelo do pucnjave koja je u utorak preplašila studente i unijela u prvi mah bojazan da je u pitanju novi masakr, pošto je prije mjesec dana u osnovnoj školi u Connecticutu ubijeno 26 osoba, uglavnom djece.

Izvor: Agencije