Omarosa: Trump nazvao premijera Crne Gore ‘cmizdravom propalicom’

Korisnici društvenih mreža osuđivali su način kako se Trump gurao da bi stao ispred svih (Screenshot / YouTube)

Američki predsjednik Donald Tramp nazvao je crnogorskog premijera Duška Markovića „cmizdravom propalicom (Whiny Punk Bitch)“ nakon objave videa poslije prošlogodišnjeg NATO samita, navodi u svojoj knjizi bivša savjetnica u Bijeloj kući Omarosa Manigault Newman.

Ona u svojoj knjizi  Unhinged: An Insider's Account of the Trump White House navodi da je svom bivšem šefu postavila pitanje nakon što se pojavio video na kojem odgurnuo Markovića.

“Pitala sam ga: ‘Nastupio si malo agresivno. Zašto si to uradio?“, piše u knjizi Newman, prenose američki mediji.

“O, on je samo cmizdrava propalica”, odgovorio je Tramp, navodi autorica knjige Unhidged.

Video incidenta odmah je postao viralan, a korisnici društvenih mreža osuđivali su način kako se Trump gurao ispred svjetskih lidera u prvi plan.

Knjiga je objavljena jučer, a posvećena je periodu koji je autorica provela u Trumpovoj administraciji. Otpuštena je 20. januara 2018. godine.

Reality u Bijeloj kući

Omarosa Manigault Newman, proslavila se zahvaljujući učešću u reality programu “Šegrt (The Apprentice)” Donalda Trampa.

Ona je u tajnosti je snimala razgovore s predsjednikom, za koga je, počevši od januara 2017, radila u Bijeloj kući kao direktor za komunikacije kancelarije za javne i međuvladine poslove.

“Neću biti ušutkana. Neće me uplašiti. Neće me zlostavljati Donald Trump”, rekla je Newman, prenosi AP.

Knjigu Unhidged američki mediji su prokomentarisali kao „11 sočnih anegdota“ iz života u Bijeloj kuću uz američkog predsjednika Donalda Trumpa.

Izvor: Agencije