Olympiakos Piraeus prvak Evrope u košarci

Koševima Printezisa u posljednjoj sekundi Olympiakos je postao pobjednik Turkish Airlines košarkaške Eurolige (AFP)

U nedjelju je u istanbulskoj areni “Sinan Erdem” odigrana finalna utakmica košarkaške Evropa lige između Olympiakos Piraeusa i CSKA iz Moskve, u kojem je tim Dušana Ivkovića bio bolji i osvojio titulu prvaka Starog kontinenta.

Obje ekipe utakmicu su otvorile dobrom igrom u odbrani, a ruski predstavnik je u sedmoj minuti prve četvrtine poenima Kirilenka ostvario vodstvo, te je ona završena sa rezultatom 10:7 u korist CSKA.

Koševima Teodosića i Lavrinoviča sa distance i poludistance ekipa CKSA je do kraja prvog poluvremena razliku povećala na 14 poena. Prvo poluvrijeme završeno je sa rezultatom 34:20.

Nakon rezultata treće četvrtine od 53:40 u korist CSKA očekivala se nešto “lakša” posljednja četvrtina kada je u pitanju ruski predstavnik, međutim trener Olympiakosa Dušan Ivković na parket je poslao drugu petorku.

Rezervni igrači Olympiakosa, pritsikom na protivnika uspjeli su vratiti svoj tim u igru, te smanjivši razliku na svega pola koša prednosti, utakmicu su vratili u rezultatsku neizvjeznost.

Koševima Printezisa u posljednjoj sekundi utakmice grčki Olympiakos u Play Off-u Turkish Airlines košarkaške Eurolige savladao moskovski CSKA sa rezultatom 62:61.