OI: Hrgović osvojio bronzanu medalju

Hrgović je bio bolji u trećoj rundi, Yoka u prve dvije (Reuters)

Hrvatski bokser Filip Hrgović poražen je od svjetskog prvaka Francuza Tonyja Yoke u borbi za finale olimpijskog turnira u superteškoj kategoriji na bodove 1-2.

Yoka je bio bolji u prve dvije runde, Hrgović u trećoj, no to nije bilo dovoljno za slavlje i ulazak u finale, prenosi Hina.

Bila je to repriza njihove borbe sa Svjetskog prvenstva u Dohi, kada je Francuz također pobijedio na bodove u četvrtfinalu.

Put do bronze

Hrgović je na putu do bronze u 1. kolu bio slobodan, u osmini finala je jednoglasnom odlukom sudaca savladao Turčina Alija Erena Demirezena, a potom je u četvrtfinalu tehničkim nokautom porazio Kubanca Leiniera Peru.

“Teško mi je sad išta reći, nisam bio u meču, ruke su letjele posvuda, nije bilo kretanja, a sve to zbog nepridržavanja taktike. Boksao sam kako je Francuz želio, bio sam preravan, a i iznenadili su me njegovi direkti.  Kao da sam se pripremao da ih primam, a ne izbjegavam. Stvarno sam ispao naivan”, izjavio je razočarani Hrgović, kome je pukla lijeva arkada, a blizu pucanja je bila i desna.

“Želio sam minimalno olimpijsko finale i razočaran sam. Moram raditI na sebi i popravitI te greške. Na sljedećim Olimpijskim igrama osvojit ću zlato, ako budu primali profesionalce”, dodao je.

Hrgoviću ostaje utjeha da je osvojio prvu boksersku olimpijsku medalju za Hrvatsku od samostalnosti, a postao je i četvrti Hrvat s osvojenim odličjem u boksu, nakon zlata Mate Parlova iz Minhena 1972. i Antona Josipovića u Los Angelesu 1984., te bronze Damira Škare iz Seula 1988.

Sve te medalje osvojene su u poluteškoj kategoriji.

Najbolji rezultat od samostalnosti Hrvatske na Olimpijskim igrama dosada je bilo četvrtfinale Stipe Drviša iz Atlante 1996. također u poluteškoj kategoriji.

Izvor: Agencije