Ognjen Vukojević izbačen iz štaba hrvatske reprezentacije

Hrvatski nogometni savez (HNS) izbacio je Ognjena Vukojevića iz stožera hrvatske reprezentacije na svjetskom prvenstvu u Rusiji zbog spornog videa u kojem zajedno s Domagojem Vidom uzvikuje poruke podrške Ukrajincima.

Vukojević je nakon susreta Hrvatske i Rusije u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva na društvenim mrežama objavio sporan video.

U poruci Vida, koji je četiri godine igrao za kijevski Dynamo, viče “Slava Ukrajini,” dok je Vukojević, koji je također igrao u Ukrajini, a sada je skaut kijevskog Dynama, u poruci dodao: “Ovo je pobjeda za Dinamo i za Ukrajinu”.

Udaljen iz reprezentacije

Zbog te poruke Vukojević i Vida dobili su upozorenje od FIFA-e, koja strogo brani bilo kakve političke poruke.

Video poruka je odmah postala viralna u Rusiji, izazvavši velike prosvjede.

Iz HNS-a su objavili kako je Vukojeviću povučena akreditacija za Svjetsko prvenstvo i udaljen je iz reprezentacije.

“Hrvatski nogometni savez odlučio je razriješiti Vukojevića funkcije u stožeru hrvatske reprezentacije gdje je obavljao ulogu opservatora te mu je povučena momčadska akreditacija za Svjetsko prvenstvo. Hrvatski nogometni savez ovim se putem ispričava ruskoj javnosti za postupak člana stožera reprezentacije,” poručili su iz HNS-a, kako prenosi Hina.

Vukojević: Ne želim biti teret reprezentaciji

“Ne bih želio biti teret reprezentaciji uoči izuzetno važnog polufinalnog susreta Svjetskog prvenstva kada je najpotrebniji mir. U mojim izjavama nije bilo nikakvih političkih konotacija, želio sam samo zahvaliti za podršku prijateljima u Ukrajini i mom klubu, kijevskom Dynamu, koji mi je dopustio sudjelovanje na Svjetskom prvenstvu. Međutim, razumijem da se te izjave mogu i drugačije interpretirati,” kazao je Vukojević.

Vukojević je već drugi član hrvatske reprezentacije koji je morao ranije kući sa svjetskog prvenstva u Rusiji.

Nakon utakmice s Nigerijom iz tabora ‘Vatrenih’ kući je potjeran i napadač Milana Nikola Kalinić.

Kalinić je navodno bio nezadovoljan statusom u reprezentaciji i zato je odbio ući u igru u utakmici protiv Brazila i protiv Nigerije, nakon čega ga je Dalić poslao kući.

Izvor: Agencije