Oglasi

Održana misa za žrtve iz Bleiburga

Svetu misu je u Katedrali Srca Isusova u Sarajevu predvodio vrhbosanski nadbiskup, kardinal Vinko Puljić.
Katedralu su tokom mise obezbjeđivali pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona SarajevoFena/ Katolički dnevnik

U Katedrali Srca Isusova u subotu je u Sarajevu održana sveta misa za žrtve iz Bleiburga, na kojoj su poslane poruke nužnosti poštovanja i sjećanja na žrtve.

Misa je počela u 12:15 sati, a za vrijeme obreda se obratio i vrhbosanski nadbiskup, kardinal Vinko Puljić, koji je predvodio ceremoniju, prenosi sarajevski porta Klix.

Poručio je da se žrtve ne smiju zaboraviti, a da je cilj molitve pokazati poštovanje.

'Poštovanje i sjećanje'

"Biti prisutan i sudjelovati na ovoj svetoj misi za žrtve Bleiburškog polja ne može se bez posebnih drhtaja srca i osjećaja duše", kazao je Puljić.

"Želimo da nas molitva pročisti od svih gorkih osjećaja i negativnih naboja koji se javljaju pri sjećanju na žrtve. Sabrani smo u molitvi da pokažemo poštovanje i da čuvamo sjećanje", dodao je.

Katedralu su tokom mise obezbjeđivali pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

Izvopr: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.