Određen pritvor predsjedniku Prave Crne Gore

Milačiću se na teret stavlja da je bio organizator protestne šetnje u Podgorici povodom usvajanja Zakona o slobodi vjeroispovijesti (EPA)

Predsjedniku Prave Crne Gore Marku Milačiću nakon saslušanja u Osnovnom tužilaštvu danas je određeno tužilačko zadržavanje na 72 sata, poslije čega je Milačić izjavio da počinje štrajk glađu, saopćila je Prava Crna Gora, prenosi Tanjug.

“Nakon višečasovnog ispitivanja, državna tužiteljica je u vremenskom trajanju od dva sata napustila zgradu suda, ostavivši predsjednika Prave Crne Gore da čeka, da bi se u nju vratila sa očigledno pripremljenim diktatom – rješenjem o zadržavanju”, kaže se u saopćenju. Navodi se da je po izlasku iz tužilaštva, a pri sprovođenju u policijski auto, Milačić izjavio da počinje štrajk glađu.

On je zadržan jučer nakon saslušanja u Upravi policije, a na teret mu se stavlja da je bio organizator protestne šetnje u Podgorici povodom usvajanja Zakona o slobodi vjeroispovijesti.

Šetnja u Podgorici bila je organizirana u hramu Hristovog vaskrsenja, a stranka je jučer saopćila da ju je organizirao “narod samoinicijativno”, a protiv Zakona o slobodi vjeroispovijesti.

Kako se danas napominje, Milačiću je zadržavanje određeno zbog krivičnog djela nepostupanje po naredbi za udaljenje prema Krivičnom zakoniku.

“Okolnosti koje su navedene u rješenju o zadržavanju, da je ono određeno zbog mogućeg uticaja na svjedoke koji nisu identifikovani, dakle N. N. svjedoke, govori o tome da se radi o montiranom političkom procesu”, ocijenila je Prava Crna Gora, navodi Tanjug.

Izvor: Agencije