Odobrena takmičenja u Hrvatskoj, u Srbiji dozvola i za publiku

Sva sportska takmičenja održavat će se bez prisustva gledalaca (Milan Šabi? / Pixsell)

Stožer Civilne zaštite odobrio je početak održavanja sportskih takmičenja, pa više nema nikakvih prepreka za nastavak održavanja nogometnih utakmica u Hrvatskoj.

Prema odluci, od 30. maja mogu se nastaviti sportska takmičenja na otvorenom, a od 12. juna u zatvorenim prostorima, prenijela je Hina.

Sva sportska takmičenja održavat će se bez prisustva gledalaca.

Tom odlukom omogućeno je provođenje prijašnjih odluka Izvršnog odbora Hrvatskog nogometnog saveza na temu nastavka takmičenja u Hrvatskoj.

Liga se nastavlja 5. juna

U skladu s odlukama Izvršnog odbora, nogometna sezona u Hrvatskoj nastavit će se utakmicama polufinala Hrvatskog kupa 30. i 31. maja, a Prva liga nastavlja se 5. juna.

Izvršni odbor također je odlučio da će se Prva nogometna liga za žene u sezoni 2019/20. nastaviti 14. juna, a poslije 13. juna nastavit će se i Prva hrvatska malonogometna liga.

U Koprivnici će 30. maja snage odmjeriti Slaven Belupo i Lokomotiva, a dan kasnije u drugom polufinalnom paru Kupa igrat će Rijeka i Osijek.

Restrikcije popuštaju i u Srbiji, gdje će od 1. juna na sportskim događajima na otvorenom biti dozvoljeno prisustvo publike uz distancu od jednog metra, kao i okupljanje na otvorenom do 1.000 ljudi, odlučio je Krizni štab, prenosi Tanjug.

Izvor: Agencije