Oglasi

Odgođeni pregovori o nuklearnoj elektrani Krško

Sjednica Međudržavne komisije za praćenje provođenja ugovora između Vlade Hrvatske i Slovenije trebala se prvi put održati u Zagrebu.
Suvlasništvo u nuklearnoj elektrani Krško sa slovenskom stranom dijeli Hrvatska elektroprivredaArhiva - AP

Ministarstvo zaštite okoliša i energetike (MZOE) Hrvatske izvijestilo je da se odgodila za danas najavljena 12. sjednica Međudržavne komisije za praćenje provođenja ugovora između Vlade Republike Hrvatske i Republike Slovenije o uređenju statusnih i drugih pravnih odnosa u vezi ulaganja, korištenja i razgradnje nuklearne elektrane Krško.

Sjednica Međudržavne komisije za praćenje provođenja ugovora između Vlade Republike Hrvatske i Republike Slovenije o uređenju statusnih i drugih pravnih odnosa u vezi ulaganja, korištenja i razgradnje nuklearne elektrane Krško, na kojoj su kao supredsjedatelji trebali sudjelovati hrvatski ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić i ministrica za infrastrukturu Republike Slovenije Alenka Bratušek je odgođena.

Ovo je prvi put da se sjednica Međudržavne komisije trebala održati u Zagrebu, a sve dosadašnje su održane u nuklearnoj elektrani Krško. 

Suvlasništvo u elektrani

Suvlasništvo u nuklearnoj elektrani Krško sa slovenskom stranom dijeli Hrvatska elektroprivreda (HEP) koja želi u odboru ove elektrane i imenovati predstavnika koji će najbolje zastupati hrvatske interese i vlasništvo naslijeđeno iz bivše države.

Ukoliko ne bude dogovora oko poslovanja zajedničke elektrane, HEP kao mogućnost ostavlja predavanje slučaja arbitražnom sudu.

Nuklearna elektrana Krško ove će godine, očekuje se, proizvesti oko 5,5 milijarda kilovatsati (kWh) električne energije.

Izvor: Agencije

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.