Oglasi

'Ocean Viking' spasio još 81 migranta, sada ih je 251

Nije poznato hoće li brod ostati u libijskim vodama ili će krenuti prema evropskim zemljama u potrazi za sigurnom lukom.
MigrantiNe zna se koja će zemlja odobriti pristanak migranata s broda 'Ocean Viking'AP - Arhiva

Novi spasilački brod organizacija SOS Mediteran i Liječnika bez granica (MSF) spasio je još 81 migranta iz gumenog čamca u Sredozemlju, u trećoj takvoj operaciji u tri dana. 

Nakon najnovije misije na brodu je sada 251 migrant, objavio je MSF u nedjelju na Twitteru, kako prenosi Hina. 

"Ocean Viking" isplovio je prošli tjedan prema Sredozemlju, jednoj od najsmrtonosnijih migrantskih ruta na svijetu i izveo dvije operacije u petak i subotu te spasio ukupno 170 migranata. 

Nije poznato hoće li brod ostati u libijskim vodama, glavnoj tranzitnoj točki migranata ili će krenuti prema europskim zemljama u potrazi za sigurnom lukom. 

Ne zna se koja će zemlja odobriti pristanak migranata

Brojnim migrantima krše se ljudska prava u kampovima u Libiji, zemlji u kojoj se vodi građanski rat.

"U očima im se jasno vidi kroz što su sve prošli. Rekli su mi da su bili spremni umrijeti u moru nego još jedan dan patiti u Libiji", rekao je čovjek nadimka Yuka iz MSF-a. 

Ne zna se koja će zemlja odobriti pristanak migranata s broda "Ocean Viking".

Italija i Malta zabranile su humanitarnim organizacijama da dovode spašene migrante na njihove obale.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.