Objavljeni prisluškivani razgovori zvaničnika Sjeverne Makedonije

U jednom od razgovora pojavljuju se i bivši predsednik Branko Crvenkovskoi i njegov saradnik (Arhiva)

Samo nekoliko dana pred predsjedničke izbore u Sjevernoj Makedoniji, na ruskoj društvenoj mreži „Vkontakte“ objavljeni su prisluškivani telefonski razgovori bivših i sadašnjih sjevernomakedonskih zvaničnika, analitičara i predstavnika javnih preduzeća te zemlje, javljaju makedonski mediji. 

Jedan od razgovora navodno je između bivše ministarke unutrašnjih poslova Gordane Jankuloske i sadašnjeg šefa policije Olivera Spasovskog, drugi između profesora Ljubomira Frčkoskog i analitičara Alberta Musliua, treći između bivšeg predsednika Branka Crvenkovskog i njegovog saradnika, a u četvrtom razgovoru vjerovatno se čuje glas bivšeg direktora makedonskih elektrana (ELEM), prenosi Tanjug.

Za sada nije poznato u kojem periodu su se vodili razgovori, koje je na ruskoj mreži objavio korisnik pod imenom „Ilija Gromovnik“. 

Četiri telefonska razgovora

Ovi razgovori, koje makedonski mediji nazivaju „bombama“, do sada nisu objavljivani u javnosti. 

Riječ je o četiri telefonska poziva koji su naslovljeni sa: “Koordinacija Olivera i Gordane pred medijima“, „Kočo i Saša opljačkali ELEM“, „Frčko i Albert Musliu lažiraju lustraciju“ i „BC i Damjan Mančevski s grčkom firmom“.

U Sjevernoj Makedoniji se u nedjelju održavaju predsjednički izbori.

Prema posljednjem istraživanju javnog mnjenja, kandidat vladajuće koalicije Socijaldemokratskog saveza i DUI Stevo Pendarovski (27,2 odsto) u blagoj je prednosti sa 27,2 odsto glasova u odnosu na kandidata opozicionog VMRO-DPMNE Gordanu Siljanovsku-Davkovu, koja ima 23,5 procenata podrške.

Izvor: Agencije