Oglasi

Obama: Trump je simptom podjele SAD-a

Bivši američki predsjednik pozvao građane da izađu na izbore za Kongres, poručivši da najveća prijetnja demokratiji nije Trump, već ravnodušnost.
Obama je rekao da Trump ima koristi od ozlojeđenosti, straha i gneva koji su političari podsticali godinamaEPA

Bivši američki predsednik Barack Obama izjavio je da je predsednik Donald Trump "simptom, a ne uzrok" onoga što deli Sjedinjene Američke Države, istovremeno pozivajući građane da izađu na izbore za Kongres u novembru.

Obama je u govoru na Univerzitetu Ilinois rekao da Trump ima koristi od ozlojeđenosti, straha i gneva koji su političari podsticali godinama.

On je neuobičajeno direktno izrazio zabrinutost zbog politike Trampove ere i pozvao birače, naročito mlade, da izađu na izbore u novembru, prenosi AP.

Vratiti iskrenost i pristojnost u vladu

“Ako ste mislili da izbori nisu važni, nadam se da su vam poslednje dve godine promenile taj utisak”, rekao je Obama.

"Samo pogled na najnovije glavne vesti reći će vam da je ovaj trenutak stvarno drugačiji. Ulog je zaista veliki. Posledice po svakog od nas koji sedimo na marginama biće još strašnije", upozorio je bivši predsednik SAD.

Obama je poručio da najveća pretnja demokratiji nije Trump, već ravnodušnost.

Bivši predsednik SAD rekao je da je ova zemlja treba da vrati iskrenost i pristojnost u vladu.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.