Oglasi

Obama o izborima u SAD-u: Ovo je tek početak

'Promjene do kojih se želi doći ne mogu se ostvariti samo jednim izborima', poručio je bivši američki predsjednik.
Obama je bio vrlo angažovan tokom kampanje za izbore na polovini mandata aktuelnog predsjednika TrumpaEPA

Bivši američki predsjednik Barack Obama ocijenio je danas da su rezultati izbora tek "početak" nakon što je Demokratska stranka ponovo preuzela kontrolu nad Zastupničkim domom Kongresa SAD-a, prenijela je Beta.

"Nastavljamo posao", rekao je Obama, koji je dodao da se promjene do kojih se želi doći ne mogu ostvariti samo jednim izborima, ali je to početak.

Bivši predsjednik iz reda demokrata, koji se povukao iz političkog života otkad je nakon pobjede republikanca Donalda Trumpa 2016. napustio Bijelu kuću, ipak je bio vrlo angažovan tokom kampanje za izbore na polovini mandata svog nasljednika.

Povratak vrijednostima

"Pobijedili smo, ali je još važnije kako smo pobijedili – boreći se u mjestima u kojima dugo nismo bili kompetitivni", poručio je Obama.

Demokrate su preuzele kontrolu u Zastupničkom domu, dok su republikanci održali većinu u Senatu. 

Obama je pozdravio rekordni odziv birača izražavajući uvjerenje da će se vratiti vrijednosti kao što su "poštenje, pristojnost, kompromis i jedinstvo Amerikanaca, ujedinjenih zajedničkim uvjerenjima".

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.